05nov 2024
Basiscursus vipassanameditatie

Vipassana Culemborg
Culemborg

Voor het eerst in jaren start er in november weer een cursus vipassana! Ben jij of ken jij iemand die daaraan zou willen deelnemen, lees dan meer of meld je aan.

Er is dit najaar 2024 weer een cursus vipassanameditatie. Data 6 avonden: 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 3 december, 10 december. Tijd: 20.00 - 22.00 uur. Begeleider: Mari den Hartog

Meer info en aanmelden: zie contact of de website van Vipassana Culemborg

Wat leer je?
Je leert de basisbeginselen van vipassanameditatie. Dat wil zeggen: loop- en zitmeditatie. Je krijgt ook begeleidende theorie, gebaseerd op duizenden jaren aan overgedragen kennis. Je krijgt dit in de les, maar ook om thuis te lezen. Je oefent samen en je wisselt uit met elkaar. Mari gaat in op je vragen en geeft je tips. Maar je oefent ook thuis en je kunt daar meteen mee beginnen. Word je er verlicht van? Niet meteen????. Maar de kans is groot dat je effecten merkt.

Wat breng je mee?
Je hoeft alleen motivatie en een beetje inzet mee te nemen. Probeer alle avonden aanwezig te zijn. Doe ook het ‘huiswerk’, zoals thuis mediteren. Zo heb je het meest aan de cursus. Probeer bijvoorbeeld dagelijks te mediteren. Denk hierbij aan 5 tot 30 minuten per dag. Reserveer hier ook tijd voor. Het ontwikkelen van wijsheid en een heldere geest kost nu eenmaal tijd en inzet ????.

En na de cursus?
Na de cursus kun je zelfstandig mediteren en bijvoorbeeld deelnemen aan retraites. Je kunt ook deelnemen aan de maandagavondgroep. Zo ontmoet je gelijkgestemden, voorkom je dat je meditatiebeoefening ‘wegzakt’ en kan je beoefening zich zelfs verder verdiepen!

Informatie

05 nov 2024 t/m 10 dec 2024 | 6 dinsdagavonden, van 5 november tot en met 10 december
20.00 - 22.00
125,00

Waar?

ANA School of Healing
Havendijk 6
4101 AB Culemborg

Contact

Basiscursus vipassanameditatie