13sep 2024
Jikiden Reiki Shoden & Okuden Training

Maya Kanhai
Noordwijk - Binnen

Jikiden Reiki is Reiki zoals het traditioneel in Japan werd beoefend: als huisremedie je handen gebruiken bij pijn en ongemak. Iedereen kan leren Reiki direct en op afstand toe te passen. Jikiden zal je verbazen door de eenvoud en doeltreffendheid.

 

Jikiden Reiki is Reiki zoals het traditioneel in Japan werd beoefend. Met Jikiden activeer je het eigen genezingsvermogen van het lichaam met behulp van energie waardoor de natuurlijke genezingsprocessen versnellen. 

Mijn leraar, Tadao Yamaguchi leerde als kind Reiki van zijn moeder Chiyoko, die zelf Reiki leerde op haar 17e. Zij beoefende Reiki ruim 60 jaar in Japan voordat het westen in 1999 kennis maakte met haar en Jikiden Reiki. Er is niets weggelaten of toegevoegd aan de oorspronkelijke lessen die zij leerde van haar leraar, dr. Hayashi. Hij verspreidde de leer van grondlegger Mikao Usui buiten Japan. Jiki staat voor direct overgedragen en den staat voor leer.

13&14 september: Shoden is vergelijkbaar met het Westerse Reiki I, waar je leert Reiki te gebruiken voor jezelf en anderen. Je leert de geschiedenis van Reiki en Mikao Usui, het concept van Byosen, het eerste symbool, met uitleg en vertaling over de achtergrond en hoe je het toepast. Ik vertel ook over de Yamaguchi's en Jikiden. We chanten de Gokai, de leefregels in het Japans (met vertaling en uitleg). Je ontvangt 3x een Reiju (=Inwijding).

20&21 september: In Okuden komen de Gokai en de Reiju's (2x) terug. Je leert hoe je iemand anders of jezelf op afstand behandelt en hoe je ongewenste gewoontes aanpakt. Je leert de bijbehorende symbolen, over hun herkomst, en hoe je ze toepast voor jezelf of anderen.

Je oefent alles wat je geleerd hebt samen met je medecursisten en ontvangt een certificaat na afloop. Kies alleen Shoden of allebei.

 

 

 

Informatie

13 sep 2024 t/m 21 sep 2024 | Kies alleen Shoden of allebei.
10.00 - 17.30
250,00 Shoden op 13&14 september kost 250€ / Okuden op 20&21 september kost 450€
Minimaal 2 deelnemers.
Maximaal 5 deelnemers.

Waar?

Noordwijk-Binnen
Offemweg 20A
2201 HD Noordwijk - Binnen

Jikiden Reiki Shoden & Okuden Training